Kadının Spordaki Yeri Konulu etkinliğimiz gerçekleştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇAKAUM) tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen “Kadının Spordaki Yeri konulu” söyleşi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ÖZCAN’ın teşrifleriyle online olarak gerçekleştirildi.

Pandemi sürecinin pek çok alanda daralma yaratmasına rağmen bilim ve eğitimde daralmanın mümkün olmadığını söyleyen Çankırı Karatekin Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇAKAUM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hediye Şirin Ak, “Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak eğitim faaliyetleri sadece derslerle sınırlamıyoruz, öğrencilere yönelik söyleşilerimizi de ihmal etmiyoruz” diyerek söyleşilerin devam edeceğini duyurdu.

Söyleşinin davetlisi olarak Gazi Üniversitesi’nden bağlanan Gazi Üniversitesi Sporda Yetenek ve Performans Uyg. ve Arş. Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdal ZORBA spor faaliyetlerinde kadın ve erkek arasındaki uçurumun artık kapandığını ve kadınların spor müsabakalarındaki derecelerinin erkeklerden daha geride olmadığını söyledi. Tarih boyu kadınların spor müsabakalarına katılmak için diğer alanlarda olduğu gibi mücadele vermek zorunda olduğunu belirten ZORBA kadınların bu mücadeleyi kazandığını ve kadın sporcuların artık dünyada genelinde isimlerini duyurarak kendilerini kanıtladıklarını söyledi. Türk kadın sporculardan da bahseden Prof. Dr. Erdal ZORBA kadın milli sporcularımızın ay yıldızlı bayrağımızı spor müsabakalarında sürekli olarak dalgalandırdıklarını ve ülkemizin gururu olduklarını söyledi.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ÖZCAN kadın ve spor konusunda bilinmeyen bir tarihi öğrencilerimizle paylaşan Prof. Dr. Erdal ZORBA’ya söyleşiye katılımından dolayı teşekkür etti. Bu tarz etkinliklerin sürekli olarak yapılmasından yana olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet ÖZCAN etkinliğe katılan öğrencilerden okul açıldığında beraber spor yapma sözü aldı.

Söyleşi öğrencilerin soruları ile sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2020 Perşembe