Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerine "Adalet ve Eşitlik" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerine "Adalet ve Eşitlik" Konulu Konferansı

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Özdemir tarafından, toplumsal katkı bağlamında Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilere yönelik “Adalet ve Eşitlik" konulu çalışma gerçekleştirildi.

Çalışmada, öncelikle adalet ve eşitlik kavramları hakkında karşılıklı diyalog şeklinde bir beyin fırtınası yapıldı. Sonrasında zihinlerde oluşan çerçeve kapsamında genel bir bilgilendirme yapıldı.

Özdemir, adalet ve eşitlik denilince ilk akla “yargı” gelmekle birlikte, kavramların devletten aileye, hatta kişinin kendisine kadar oldukça geniş bir yelpazede yer alması gerektiğini ifade etti. Özellikle de kişinin kendisine adil olması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma Tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024 Pazartesi